Høsten 2017 starter treningstilbudet for barn mellom 8 og 10 år med barmarksaktiviteter tirsdag 24. oktober på skistadion kl 1800. Gruppe 6-7 år starter 31.10. Deretter vil det bli trening hver tirsdag. Når snøen kommer blir det skileik. Tilbudet er åpent og tilpasset alle uansett ferdighetsnivå. Hver treningsøkt avsluttes med vaffelservering og sosialt samvær i klubbhuset.

Skileik 6-7 år (siste år i barnehagen og 1. trinn barneskole):

Vår filosofi for denne aldersgruppen er å skape mestring, glede og utvikling av grunnleggende bevegelsesferdigheter. Dette gjøres gjennom mest mulig allsidig og variert lekaktivitet, lite «dødtid» og minimalt med instruksjon og forklaringer. Løping, hopping, balansering, hinking, hekkeløp er noen av elementene på barmark. På ski er skikontroll gjennom flateaktivitet, motbakke og nedoverbakke, sirkelgåing, hopping, sikk-sakk, kulekjøring, slalåm osv. sentrale elementer. Treningen gjennomføres i stor grad på stadionområdet i flombelysning.

Trenere 2017-18: Espen Børøsund, Anders Bardal, Rune Saursaunet, Erlend Skrove, Stian Ludvigsen.

Skileik 8-10 år (2.- 4. trinn barneskole):

Vår filosofi for denne aldersgruppen er at barna gjennom varierte lekaktiviteter og øvelser etter hvert skal mestre grunnleggende fysiske, mentale og tekniske ferdigheter. Basisferdigheter på barmark og ski trenes gjennom aktiviteter med mye «fart» og lite «dødtid». Løping, hopping, balansering, hinking, hekkeløp er noen av elementene på barmark. På ski er skikontroll gjennom flateaktivitet, motbakke og nedoverbakke, sirkelgåing, hopping, sikk-sakk, kulekjøring, slalåm osv. sentrale elementer. Grunnleggende teknikktrening i både klassisk og skøyting introduseres med enkel instruksjon. Treningen gjennomføres både på stadionområdet og i det nærmeste lysløypenettet.

Trenere 2017-18: Christina Akseth, Rune Susegg, Tord Vekseth, Kristine Skjetne, Arnstein Finstad.

Gruppe 11-13 år (5.-7. klasse):

Vi trener fra 18-19 utendørs tirsdag og torsdag fra 24.10 og ut vinteren. På barmark bruker vi rulleski og joggesko, med og uten staver. Vi har rulleski og staver til utlån. På treningene bruker vi leiken og terrenget aktivt for læring gjennom aktivitet. Basisøvelser er med i mange økter for å legge et godt grunnlag for skiteknikk og balanse. Når det er snø legges det vekt på egenlæring gjennom varierte løyper og stasjoner samt enkel instruksjon.

På tirsdag avsluttes treningene med saft og vaffel i klubbhuset. Faste trenere sesongen 2017/2018 er Tonje Bergin, Pål Kristian Rygg og Ivar Nastad.

Gruppe 14-16: Trenere:  Magne Øksnes, Per Hegdahl, Frode Lillefjell, Nils Arnesen

Junior: Trener: Morten Vanebo

Sportslig leder: Per Hegdahl (Per.hegdahl@flexit.no).

PRIORITERTE RENN FOR 7 ÅR OG ELDRE I KLUBBEN SESONGEN 17-18

Prioriterte renn betyr at klubben vil bestrebe egen stand med klubbens flagg hvor medlemmene kan samles før og etter rennene. Man står selvsagt fritt til å delta på andre renn i tillegg til prioriterte renn.

10.12.2017

Arr. navn TA-Sprint

Arrangør Henning IL

Friteknikk