LANGRENN

Informasjon om treningstilbudet i Steinkjer skiklubb sesongen 2018/2019.

Høsten 2018 starter treningstilbudet for barn mellom 8 og 10 år med barmarksaktiviteter tirsdag 24. oktober på skistadion kl 1800. Gruppe 6-7 år starter 30.oktober. Deretter vil det bli trening hver tirsdag. Når snøen kommer blir det skileik. Tilbudet er åpent og tilpasset alle uansett ferdighetsnivå. Hver treningsøkt avsluttes med vaffelservering og sosialt samvær i klubbhuset.

Skileik 6-7 år (siste år i barnehagen og 1. trinn barneskole):

Vår filosofi for denne aldersgruppen er å skape mestring, glede og utvikling av grunnleggende bevegelsesferdigheter. Dette gjøres gjennom mest mulig allsidig og variert lekaktivitet, lite «dødtid» og minimalt med instruksjon og forklaringer. Løping, hopping, balansering, hinking, hekkeløp er noen av elementene på barmark. På ski er skikontroll gjennom flateaktivitet, motbakke og nedoverbakke, sirkelgåing, hopping, sikk-sakk, kulekjøring, slalåm osv. sentrale elementer. Treningen gjennomføres i stor grad på stadionområdet i flombelysning.

Trenere 2018-19: Rune Saursaunet, Kine Aunan, Kristine Skjetne, Stian Ludvigsen og Camilla Lillefjell.

Skileik 8-10 år (2.- 4. trinn barneskole):

Vår filosofi for denne aldersgruppen er at barna gjennom varierte lekaktiviteter og øvelser etter hvert skal mestre grunnleggende fysiske, mentale og tekniske ferdigheter. Basisferdigheter på barmark og ski trenes gjennom aktiviteter med mye «fart» og lite «dødtid». Løping, hopping, balansering, hinking, hekkeløp er noen av elementene på barmark. På ski er skikontroll gjennom flateaktivitet, motbakke og nedoverbakke, sirkelgåing, hopping, sikk-sakk, kulekjøring, slalåm osv. sentrale elementer. Grunnleggende teknikktrening i både klassisk og skøyting introduseres med enkel instruksjon. Treningen gjennomføres både på stadionområdet og i det nærmeste lysløypenettet.

Trenere 2017-18: Christina Akseth, Rune Susegg, Tord Vekseth, Kristine Skjetne, Arnstein Finstad.

Gruppe 11-13 år (5.-7. klasse):

Fra og med uke 42 trener gruppen tirsdager fra kl. 18.00 – 19.15. Frem til snøen kommer trener vi i tillegg i turnhallen sammen med alpingruppa søndager 16-18. Når det blir skiføre tar vi også i bruk torsdager 18.00 - 19.15

Vi trener både barmark og rulleski skøyting. Rulleski og staver kan lånes av skiklubben om man ikke har det. Det legges opp til mye lekbasert trening samt litt teknikk trening for denne gruppen. Vi deler opp gruppen når dette er hensiktsmessig ift ferdighetsnivå. Når det er snø legges det vekt på egenlæring gjennom varierte løyper og stasjoner samt enkel instruksjon.

På tirsdag avsluttes treningene med saft og vaffel i klubbhuset.

Faste trenere sesongen 2018/19 er Tonje Bergin, Tord Vekseth, Pål Kristian Rygg og Ivar Nastad.

Gruppe 14-16 år (8.-10. klasse)

Gruppe 14-16: Trenere: Magne Øksnes, Per Hegdahl og Frode Lillefjell

Oppmann for Junior: Bjørg Helland

Sportslig leder: Per Hegdahl (Per.hegdahl@flexit.no).

For fortløpende oppdatert informasjon om trening/aktiviteter og praktisk info, følg:

Facebookside for Langrenn: Steinkjer skiklubb-langrenn.

Facebookside for Skileik: Steinkjer skiklubb – langrenn – skileik.