Steinkjer Skiklubb - Langrenn

Trening i aldersgrupper

Postet av Steinkjer Skiklubb - Langrenn den 19. Okt 2015

Det er mange som har henvendt seg til langrennsutvalget og spurt om det eksisterer en policy på dette med å trene sammen med overårige aldersklasser.

Langrennsutvalget har drøftet saken internt , med trenerne og med styret. Følgende er bestemt:

Utøverne skal trene i den aldersgruppa de hører til. Det er viktig for utvikling av både treningsmiljø og -kultur at ikke de beste utøverne forsvinner til eldre aldersgrupper. Dette er både av hensyn til de yngre utøverne, som skal ha noe å se fram til, og av hensyn til de eldre, som må få lov til å samhandle på sitt modningsnivå. Å trene sammen med en lavere aldersgruppe er greit.

Av og til vil det være behov for å differensiere treningene på nivå, slik at alle utøverne skal ha noe å strekke seg etter og noen å se opp til. Vi legger til rette for slik differensiering ved av og til å slå sammen aldersgruppene. Dette gjelder spesielt for de utøverne som er 11-16 år gamle.

Langrennsutvalget