Hjerte- og husrom for en aktiv 17-åring fra USA neste skoleår?

Postet av Steinkjer Skiklubb den 31. Jul 2015

I midten av august kommer ca 50 utvekslingselever mellom 15 og 18 år fra hele verden til Norge gjennom Youth For Understanding (YFU).Elevene skal gå et år på norsk videregående skole og lære om norsk språk og kultur. Utvekslingselevene bor hjemme hos frivillige vertsfamilier, og med en utvekslingselev i huset kan norske familier få et unikt og spennende år.

En av elevene som kommer til Norge i august, er 17 år gamle David fra USA. David er en idrettsglad gutt som liker å lære nye språk og bli kjent med nye kulturer. David har fra før vært ett år på utveksling i Tyskland, og snakker tysk. Davids venner forteller at han er en humørfylt fyr, som lett kommer i kontakt med andre. De sier også at han er hardtarbeidende, åpenhjertig og uredd når det kommer til å prøve å kommunisere på et språk han ikke kan ordentlig enda. Du kan lese enda mer om David ved å klikke her.

David har dessverre ikke fått vertsfamilie enda, og vi rekker nå ut en hånd til skiklubber i Norge. Er det noen der ute i deres nettverk som tenker det kunne være spennende å ha David boende hos seg det neste skoleåret?

En vertsfamilie får muligheten til å lære om en annen kultur, og lærer samtidig mye om seg selv. Vertsfamilien dekker kost og losji, eleven alle øvrige utgifter. Alt man behøver å tilby er en ledig seng og et ønske om å gi eleven et godt år i Norge. Alle typer familier er velkommen som vertsfamilie!

Vi håper dere kan hjelpe oss med å finne en vertsfamilie til David ved å spre denne informasjonen i deres nettverk - kanskje er det nettopp i deres gruppe han ender opp?

Vil dere vite mer om David eller om det å være vertsfamilie generelt? Kontakt YFU Norge på Facebook, les mer på www.yfu.no/vertsfamilie, send en mail til post@yfu.no eller ring 22698180.

Beste hilsen,

Martine